Höga hastigheter är härligt men kan vara farligt. Vad är viktigt i trafiken? Är det svårt att ta körkort? Några råd till dig som har åldern inne för att köra moped, motorcykel eller bil.
Redan som små lär vi oss grundläggande trafikregler. Hur man gör för att ta sig över gatan på ett säkert sätt, eller vikten av att bära cykelhjälm. I Sverige har olika kampanjer avlöst varandra för att informera och påminna om vad som gäller. En stor händelse var övergången till högertrafik i september 1967. Ingen kan ha missat vad som skulle hända under den så kallade Dagen H. Vägmarkeringar målades om, från gula till vita linjer. Varningsskyltar för exempelvis älg gjordes nya och spegelvändes. Nu fick utryckningsfordon blåljus, de hade tidigare blinkat rött, som enda land i världen.
Det mesta kommer du att lära dig när du tar MC-kort i Stockholm, men här är några allmänna punkter som du kan ta till dig redan idag.
Diskutera med trafikskolan hur ni ska lägga upp undervisningen. Vilken bakgrund har du sedan tidigare? Finns det särskilda omständigheter att ta hänsyn till? Är du kanske nervös inför teorin? Se till att du förstår hur kurserna fungerar och vad du kan göra på egen hand. Ofta är det bra att plugga teorin parallellt med körlektionerna så att du har den med dig hela tiden. Var beredd på att satsa både tid och pengar för att du ska känna att du får en gedigen utbildning. Undvik att stressa fram ett resultat. Bättre att tänka tvärtom, så blir det en glad överraskning om det går lättare och snabbare än du trodde.
Har du tänkt att ta MC kort? Då tipsar vi dig att läsa mer på denna sida: https://www.mckortstockholm.se/